Club-S12 International S12OC United Kingdom ClubS12 France S12Silvia Australia S12.org.ua Eastern Europe S12 of Sweden S12 Japan BBS
Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: running horrible  (Read 2310 times)

Offline turbo84

  • n00b
  • **
  • Posts: 34
running horrible
« on: 02:35:32 PM / 04-Mar-11 »
ok so i have an 84 turbo and it has no power at all will barely idle most of the time it wont and it will not go any faster than 65 cause it runs out of power it also blew a spark plug out of the head??? i dont have a clue where to begin looking?

Facebook Share    


Offline Prolowtone

  • Mr. Clean
  • CONTRIBUTING MEMBER
  • S12 Guru
  • *****
  • Location: Langley, BC/ Calgary, AB
  • Posts: 2,546
  • Vehicle: 1985 Nissan 200SX
Re: running horrible
« Reply #1 on: 05:57:42 PM / 04-Mar-11 »
Timing and vac leaks are a good place to start
I keep my car cleaner then my room
Fuck you then, I'll take my movies, box of chocolates, bottle of wine and chloroform somewhere else.
Adding an SSD to that is kinda like strapping a 3 inch stainless HKS exhaust on a geo metro.

Offline turbo84

  • n00b
  • **
  • Posts: 34
Re: running horrible
« Reply #2 on: 10:04:42 PM / 04-Mar-11 »
ok so i had it running it was still very low on power. i was on my way to work and the farther i drove the less power it had and now all it will do is start up for 3-5 seconds nad shut right back off and when it starts the whole car shakes like it is missing horribly please help this is my only car

Offline Prolowtone

  • Mr. Clean
  • CONTRIBUTING MEMBER
  • S12 Guru
  • *****
  • Location: Langley, BC/ Calgary, AB
  • Posts: 2,546
  • Vehicle: 1985 Nissan 200SX
Re: running horrible
« Reply #3 on: 06:13:32 AM / 05-Mar-11 »
Hmmm. This is starting to sound like my best friends 86 turbo problem, Really luggy, no torque motor is shakky and is smoking a bit. unplug Maf car would die. new cap and rotor fuel filter, getting spark and fuel. I never figured out what was wrong with it.

How is your oil pressure and level
Compression test your motor yet?
« Last Edit: 06:15:42 AM / 05-Mar-11 by Prolowtone »
I keep my car cleaner then my room
Fuck you then, I'll take my movies, box of chocolates, bottle of wine and chloroform somewhere else.
Adding an SSD to that is kinda like strapping a 3 inch stainless HKS exhaust on a geo metro.

Offline turbo84

  • n00b
  • **
  • Posts: 34
Re: running horrible
« Reply #4 on: 07:07:24 AM / 05-Mar-11 »
havent done a compression test as car is sitting on the side of the road as of now but i did notice the oil pressure was a little lower than it should be

Offline Redneck

Re: running horrible
« Reply #5 on: 10:12:00 AM / 05-Mar-11 »
Compression test is definitely the next thing you should do before you get into it any further.
FIrst my rims are horrible, than there ok when painted black , now my cars horrible, now my fenders are to much after i was told i couldnt do it.... Lol club s12 ftw.....  Only here have Ive been told they look like shit..... SOrry its not bone stock with crown vic rims running the stock vg making 130whp and looks generic like every other one. My car looks dope ive been told this a billion times on local forums....


Offline turbo84

  • n00b
  • **
  • Posts: 34
Re: running horrible
« Reply #6 on: 09:02:33 AM / 06-Mar-11 »
i got like a code 23 and the idle sensor code

Offline turbo84

  • n00b
  • **
  • Posts: 34
Re: running horrible
« Reply #7 on: 07:05:32 AM / 10-Mar-11 »
ok so i thought it was the fuel pump but i dont think my injectors are firing at all i pulled the fuel rail out andi have fuel in the line all the way to the injector but i cranked it over and now fuel shot out but when i used a 9 volt battery the injevotr clicked back and forth what wires from the ecu run the injectors

Post Merge: 10:05:11 AM / 10-Mar-11
delete this thread i figured it out i have 0 compression in cylinder 4
« Last Edit: 10:05:11 AM / 10-Mar-11 by turbo84 »